Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Poniedziałek, 04 Marzec 2024r.

Zgromadzenie Wspólników ENEA Centrum zdecydowało o zmianach w Zarządzie tej Spółki. Dotychczasowa Prezes Katarzyna Mińkowska objęła funkcję Członka Zarządu ds. Obsługi Klienta. Nowym Prezesem ENEA Centrum został Michał Gramatyka, dotychczasowy Dyrektor Departamentu Zarządzania Operacyjnego ENEA SA. Celem zmian jest dodatkowe wzmocnienie kluczowego dla całej Grupy obszaru działania. Zarówno ze względu na zapisy strategii korporacyjnej, która stawia Klienta w centrum naszego zainteresowania, jak i z uwagi na wymagania rynkowe, wysokiej jakości, nowoczesna obsługa Klienta ENEA jest kluczowym zadaniem dla całej Grupy. Tym bardziej, że przed nami trudne wyzwanie związane m.in. z wdrożeniem nowego systemu bilingowego. W dotychczasowej strukturze Spółki byli jedynie wiceprezesi ds. finansowych i ds. informatyzacji. W związku z ciągłym rozwojem Spółki i przejmowaniem nowych obszarów działalności, dla zachowania sprawności funkcjonowania Spółki, koniecznym było rozszerzenia składu zarządu i utworzenie nowego stanowiska Członka Zarządu dedykowanego obszarowi Obsługi Klienta. Obie osoby, zarówno Katarzyna Mińkowska jak i Michał Gramatyka związane są z Grupą ENEA i pełniły do tej pory kluczowe funkcje w naszej organizacji.

Jakub Stęchły został nowym prezesem ENEA Serwis. Stanowisko członka zarządu spółki ds. technicznych od 23 marca obejmie Andrzej Kolat. Obie decyzje podjęło wczoraj Zgromadzenie Wspólników Spółki. ENEA Serwis jest spółką wsparcia dla Obszaru Dystrybucji głównie w zakresie utrzymania sieci i urządzeń elektroenergetycznych Jakub Stęchły od roku pracuje w naszej Grupie na stanowisku Kierownika Biura Controllingu Strategicznego. Odpowiadał za opracowywanie planów inwestycyjnych oraz ocenę portfela projektów inwestycyjnych na poziomie Grupy, a także za rozwój modelu finansowego oraz wdrożenie Modelu Informacji Zarządczej. Wcześniej związany był m.in. z branżą energetyczną, pracował także we Włoszech. Jest absolwentem m.in. Politechniki Mediolańskiej i Uniwersytetu był dyrektorem ds. kluczowych klientów. Ma duże doświadczenie inżynierskie, a także doświadczenie w zarządzaniu projektami inwestycyjnymi i remontowymi w branży energetycznej. Jest absolwentem studiów magisterskich na Wydziale Elektrycznym Politechniki Częstochowskiej oraz Wydziale Prawa Uniwersytetu Śląskiego. Ukończył również studia na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie i MBA na Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania im. L. Koźmińskiego w Warszawie. Jakub Stęchły zastąpił Łukasza Powierżę, który zrezygnował z funkcji prezesa ENEA Serwis z powodów osobistych. Andrzej Kolat zastąpi Dariusza Gaika, który objął niedawno funkcję prezesa innej spółki Grupy ENEA: MPEC z siedzibą w Białymstoku. Stanforda. Andrzej Kolat przychodzi do Grupy ENEA ze spółki Alstom Power, gdzie był dyrektorem ds. kluczowych klientów. Ma duże doświadczenie inżynierskie, a także doświadczenie w zarządzaniu projektami inwestycyjnymi i remontowymi w branży energetycznej. Jest absolwentem studiów magisterskich na Wydziale Elektrycznym Politechniki Częstochowskiej oraz Wydziale Prawa Uniwersytetu Śląskiego. Ukończył również studia na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie i MBA na Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania im. L. Koźmińskiego w Warszawie. Jakub Stęchły zastąpił Łukasza Powierżę, który zrezygnował z funkcji prezesa ENEA Serwis z powodów osobistych. Andrzej Kolat zastąpi Dariusza Gaika, który objął niedawno funkcję prezesa innej spółki Grupy ENEA: MPEC z siedzibą w Białymstoku.

Żródło Enea News