Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 26 Październik 2021r.

Na stadionie LKS Polonii Lipki Wielkie rozegrany został XXVIII turniej piłkarski o Puchar NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. Na boisku w dość chłodny dzień pojawiło się 18 zawodników wraz z rodzinami. Na przywitanie każdy z uczestników mógł skosztować pysznych ciast i wypić coś ciepłego. O godzinie 12:00 rozpoczął się Turniej. Po prawie dwugodzinnej grze w deszczu, na śliskiej trawie byliśmy zmęczeni, a zarazem szczęśliwi jak dzieci. Tego nam brakowało!

W turnieju nie chodziło o wynik, a o  rywalizacje i dobrą zabawę  i tak było i tym razem. Turniej wygrała drużyna Enea Operator Gorzów, a drugie miejsce drużyna Enea Serwis Gorzów. Królem strzelców został Grzegorz Zmudziński z Enea Operator Gorzów. Zawodnicy wybrali również zawodnika fair play turnieju, którym został Jacek Błach z drużyny Enea Serwis Gorzów.

Po uhonorowaniu zawodników pucharami, dyplomami, i prezentami, organizator z ramienia NSZZ Solidarność Enea Gorzów kol. Andrzej Miszczyk podziękował wszystkim obecnym za wspaniałą zabawę i zaprosił na bogato zastawiony stół pysznymi potrawami.

Zabawa i rozmowy trwały do późnych godzin nocnych.

Wszyscy uczestnicy bawili się wspaniale i już nie mogą się doczekać przyszłorocznego turnieju.

Wszystkim, którzy przyczynili się do rozegrania kolejnej edycji Naszego Turnieju  składamy serdeczne podziękowania za wzorową organizację.