Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 26 Październik 2021r.

Szerokie kompetencje Pracowników są podstawą funkcjonowania naszej Grupy. Pod koniec sierpnia Enea podpisała umowę z Grupą Wyższych Szkół Bankowych, dzięki czemu nasi Pracownicy mają możliwość skorzystania z oferty edukacyjnej na preferencyjnych warunkach we wszystkich uczelniach WSB w kraju, np. w Bydgoszczy, Szczecinie, Poznaniu, Wrocławiu czy Warszawie.

Umowa z Grupą Wyższych Szkół Bankowych umożliwia Pracownikom naszej Grupy podjęcie studiów I i II stopnia, podyplomowych, MBA oraz jednolitych magisterskich na korzystnych warunkach finansowych. Z promocyjnych warunków, takich jak m.in. zniżki do 17% w opłatach za czesne oraz zwolnienia z opłat wpisowych, mogą skorzystać osoby decydujące się na samodzielny rozwój kompetencji.

"Podpisanie umowy z Grupą Wyższych Szkół Bankowych jest kolejnym działaniem podejmowanym przez naszą Grupę w ramach wsparcia rozwoju umiejętności pracowników. Ze studiów na preferencyjnych warunkach mogli skorzystać już pracownicy naszej Grupy, którzy podjęli studia w zeszłym roku w Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu. Cieszymy się, że podpisując umowę z Grupą WSB rozszerzyliśmy ofertę, dając naszym Pracownikom w różnych lokalizacjach możliwość podjęcia studiów z ustaloną zniżką. Studia w Grupie Wyższych Szkół Bankowych umożliwiają rozwój umiejętności potrzebnych do wykonywania pracy zawodowej, jak i tych związanych z osobistymi pasjami"  – mówi Joanna Kamoś, dyrektor Pionu Strategii i Rozwoju Zasobów Ludzkich w Enei.

" Na potrzeby współpracy biznesowej stworzyliśmy w Grupie Wyższych Szkół Bankowych „Program Firma". To przede wszystkim bezpłatne benefity pozapłacowe dla Pracowników naszych partnerów w postaci zniżek na każdy rodzaj oferowanych przez nas studiów. Poza realną korzyścią finansową osoby zatrudnione otrzymują wsparcie koordynatora z ramienia uczelni, który odpowie na wszelkie pytania. Jesteśmy otwarci na  współpracę, do której serdecznie zapraszam" – mówi Agata Mańczak, kierownik Biura Rekrutacji w Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu.

Enea zdecydowała się na rozszerzenie umowy na wszystkie uczelnie z Grupy Wyższych Szkół Bankowych ze względu na ich dobrą współpracę z praktykami biznesu oraz szeroką i atrakcyjną ofertę edukacyjną, w której każdy zainteresowany Pracownik naszej Grupy z dużym prawdopodobieństwem znajdzie interesujący dla siebie kierunek.

Więcej informacji na temat oferty uczelni i zasad korzystania z promocji znajduje się w intranecie, w strefie Pracownika.

Źródło Intranet Enea.