Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Środa, 27 Maj 2020r.

"Mimo, że to piękna okrągła rocznica, nie będzie wielkiego rodzinnego festynu, który planowaliśmy 29 sierpnia na PGE Narodowym. Taką decyzję podjęliśmy na telekonferencji z szefami regionów. Z kilku powodów. Nie wiemy ile czasu potrwa i jakie będą skutki pandemii. Nie wiemy ilu ludzi straci pracę, zarobki, ilu straci swoich bliskich. To nie jest atmosfera do radosnej zabawy. Ponadto wszystkie środki potrzebne są dzisiaj na ratowanie gospodarki i miejsc pracy. Także te, które pozyskalibyśmy od potencjalnych sponsorów. Dzisiaj są inne priorytety. Będą skromne uroczystości, na które już dzisiaj zapraszam do Szczecina, Gdańska, Jastrzębia Zdroju, Dąbrowy Górniczej oraz wielu miejsc w całej Polsce". -Piotr Duda, przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność.

Zarząd Regionu Gorzów NSZZ Solidarność odwołał Zjazd Opozycji, który planowany był na 13 czerwca 2020 r. w miejscowości Długie. Tam też miał się odbyć turniej piłki nożnej, którego mieliśmy być organizatorem. Odwołano także wyjazdy integracyjne ( 16-19 kwiecień 2020 r. Karpacz  i 8-10 maj 2020 Niechorze).

Inne planowane imprezy związane z 40 -leciem Narodzin Związku uzależnione są od tego jak szybko wygramy „wojnę z koronawirusem”.