Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Piątek, 10 Kwiecień 2020r.
18.03.2020 Nowy Prezes Zarządu Enei Trading
Dodano: 18 Marzec 2020r. 08:09

Decyzją Rady Nadzorczej Enei Trading na stanowisko Prezesa Zarządu tej spółki został powołany Cezary Szwed.

Cezary Szwed - Absolwent Politechniki Warszawskiej, gdzie w 1993 r. uzyskał tytuł mgr. inż., a w 1999 r. – stopień doktora nauk technicznych. W 2003 roku ukończył studia podyplomowe w szkole Głównej Handlowej oraz Institut Francis de Gestion. Karierę zawodową rozpoczął w 1993 r. na Politechnice Warszawskiej, gdzie zajmował się modelowaniem matematycznym i optymalizacją problemów decyzyjnych. W latach 2000-2018 związany z PSE S.A. i PSE-Operator S.A. W latach 2013-2016 obejmował stanowisko Członka Zarządu i Wiceprezesa PSE S.A. W latach 2017-2020 pracownik naukowy PW, wykładowca Wyższych Uczelni warszawskich. W działalności zawodowej koncentruje się na działaniu rynku energii elektrycznej i systemie funkcjonowania elektroenergetycznym. Dodatkowo w działalności naukowo-dydaktycznej zajmuje się zagadnieniami z zakresu zarządzania przedsiębiorstwem.

Skład zarządu Enea Trading uzupełniają:-Wojciech Jędrzyński - Członek Zarządu ds. Operacyjnych, -Rafał Domaszewski – Członek Zarządu ds. Handlowych

Więcej o Enea Trading