Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Środa, 19 Luty 2020r.

31 grudnia 2019 zmarł nagle w wieku 52 lat nasz Kolega Mariusz Bukowski z Enea Serwis Oddział Gorzów Wlkp. Mariusz z wyboru załogi Enea Serwis Pełnił funkcję Delegata Organizacji Podzakładowej NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp.

Mariusz pracę zawodową rozpoczął 1 września 1982 r. Gorzowskim ZREMBIE. Od 1989 r.  był związany z Energetyką Gorzowską, najpierw w Zakładzie Energetycznym Gorzów S.A. (ZE G), później w Spółce Córce ZE G- ENERGOTRANS Sp. z o.o.  Jego ostatnim pracodawcą była Spółka Enea Serwis. Pracował na stanowiskach: kierowca, kierowca samochodu ciężarowego, operator sprzętu specjalistycznego, elektromonter. Mariusz wrażliwy był na wszelką niesprawiedliwość, dlatego też Angażował się w działalność NSZZ Solidarność. Jeszcze 27 grudnia 2019 r. aktywnie Uczestniczył razem z nami w Zjeździe Delegatów NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp.

Wiadomość o Jego śmierci przybiła nas wszystkich.

Po raz kolejny na usta cisną się słowa ks. Jana  Twardowskiego :

„Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
zostaną po nich buty i telefon głuchy”.

Łączymy się w bólu z rodziną Mariusza.

Uroczystości pogrzebowe ŚP Mariusza rozpoczęła 7 stycznia 2020 r. Msza Święta w intencji Zmarłego, która odbyła się w Kaplicy na Cmentarzu Komunalnym przy ul. Żwirowej w Gorzowie Wlkp.

W Liturgii uczestniczyli: Rodzina, koledzy i przyjaciele z pracy i nie tylko oraz przdstawiciele związku do którego Mariusz Należał wraz z Pocztem Sztandarowym Organizacji Podzakładowej NSZZ Solidarność z Gorzowa Wlkp.

Po Mszy jej uczestnicy procesyjnie przeszli na miejsce pochówku, gdzie złożono doczesne szczątki Mariusza.

Spoczywaj w Pokoju.

Choć teraz Cię żegnamy to wierzymy, że spotkamy się jeszcze w Domu Pana.

Dzieli nas tylko czas…

Anielski orszak niech twą duszę przyjmie,
Uniesie z ziemi ku wyżynom nieba,
A pieśń zbawionych niech ją zaprowadzi,
Aż przed oblicze Boga Najwyższego.