Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 07 Grudzień 2019r.
25.11.2019 Spotkanie z Dyrekcją OD i RD Gorzów.
Dodano: 25 Listopad 2019r. 19:30

Z inicjatywy NSZZ Solidarność Enea Gorzów w świetlicy Rejonu Dystrybucji Gorzów (RDG) doszło do spotkania Pracowników RDG z Dyrektorami:- Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp. Edwardem Bułkowskim i Rejonu Dystrybucji Gorzów Piotrem Nahorskim. Tematyka spotkania pokrywała się w większości z tą poruszoną podczas otwartego spotkania z Pracowników RDG z Prezydium Komisji Podzakładowej NSZZ Solidarność Enea Gorzów z 14 listopada 2019 r.

Podczas prawie dwugodzinnego spotkania dyskutowano nad następującymi tematami:

-Nowe godziny pracy w Posterunkach Energetycznych (zmiana Regulaminu Pracy Enea Operatora)-Tablety na wyposażeniu Elektromonterów, Braki Kadrowe, -Średnia wieku Elektromonterów,- Nagradzanie za bardzo duże obciążenie pracą, -Przestarzały tabor samochodowy, -Serwisowanie sprzętu specjalistycznego,  -Zła jakość ubrań roboczych,-PE Gorzów jako Wielkomiejski , -Dyżury domowe, -PZU Zdrowie znaczne pogorszenie świadczeń, Współpraca z Dyspozycją Ruchu, -Organizacja pracy podczas usuwania awarii, -Łączność trankingowa.

W kilku z w/w tematów udało się zbliżyć do najlepszych rozwiązań. Pozostałe tematy, których rozwiązanie zależy od decyzji korporacyjnych zostaną drogą służbową i związkową przekazane wyżej. Wszyscy zebrani  potwierdzili konieczność organizacji takich spotkań, może w mniejszym gronie, gdzie będzie można dopracowywać się najlepszych rozwiązań problemów jakie towarzyszą pracy w energetyce.

Spotkanie 14 listopada 2019 r.