Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 22 Wrzesień 2019r.
28.06.2019 Obradował Zarząd Regionu Gorzów.
Dodano: 29 Czerwiec 2019r. 14:26

W Ownicach na wyjazdowym posiedzeniu spotkali się członkowie Zarządu Regionu Gorzów NSZZ Solidarność (ZRG). W obradach uczestniczyli zaproszeni goście: Poseł RP Jarosław Porwich i redaktor Zbigniew Bodnar.

Przewodniczący ZRG Waldemar Rusakiewicz przedstawił  sprawozdanie z działalności Prezydium-turniej Solidarności Enea Gorzów ( Sulęcin 1.06.2019)-uroczyste posiedzenie ZRG w Pałacu Biskupim (25.06.2019),-Polsko-Niemieckie  spotkanie seniorów (Trebnitz 14-15.06.2019),-Protest Poczty Polskiej (Warszawa 14.06.2019), -Manifestacja przed siedzibą Enea S.A. (Poznań 26.06.2019), Posiedzenie Komisji Krajowej (Olsztyn 26-27.06.2019).

Następnie przedstawiono planowane imprezy, których organizatorem lub współorganizatorem będzie ZRG: -Uroczysta Sesja Zjazdu Delegatów (30.08.2019 EC Gorzów) Zapoznano zebranych z kandydaturami 5 osób do wyróżnienia „Zasłużony dla NSZZ Solidarność Regionu Gorzowskiego”, - Obchody wydarzeń 31 sierpnia 1982 r.-konkurs dla młodzieży „Historyczna Pamięć- 31.08.1982 r.”, - XXXVII Pielgrzymka Ludzi Pracy do Częstochowy, -Pielgrzymka do Rzymu (kwiecień 2020 r.).

Sprawy różne: Wybory ławników (do ZRG zgłosiły się 3 osoby), -Szkolenie „Redagowanie internetowych stron związkowych”- do 14 lipca 2019 r. można zgłaszać osoby, które chciałyby się przeszkolić z tej tematyki.

Wcześniejsze zebrania ZRG.