Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 22 Wrzesień 2019r.

Jak co roku przed sezonem urlopowym NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. był organizatorem „wypadu nad morze” czyli wyjazdu rodzinnego do Pobierowa.  Miejscem naszego pobytu zgodnie z wieloletnią tradycją był „Pensjonat PISZ”. W tym roku pogoda była kapryśna, ale mogła zadowolić wszystkich. Na początku był 30 stopniowy upał , potem burza z gradobiciem, a na zakończenie naszego pobytu słoneczne niebo i temperatura 23 * C.

Podczas naszego pobytu na Bałtykiem organizatorzy  zadbali ,żeby nikt się nie nudził. Dla dorosłych były zabawy taneczne, a dla naszych milusińskich przygotowano  gry i zabawy na świeżym powietrzu. Nagrody i  upominki  przygotowane przez organizatorów sprawiły wiele radości dzieciom , szczególnie tym najmłodszym. Dla trochę starszych był turniej boule i tenisa stołowego.

Dodatkowo można było skorzystać z: piłkarzyków, cymbergaja, basenu  oraz  rowerów będących do dyspozycji gości pensjonatu. Kąpiele słoneczne pozwoliły wielu zmienić karnację skóry, a najbardziej zahartowani skorzystali też z kąpieli w Bałtyku.  Dla kibiców żużla było też wspólne oglądanie transmisji z GP Czech w Pradze.

Jak widać z powyższej relacji, nikt się nie nudził. Gospodarze Pensjonatu –Paweł i Ewelina zadbali o to, by nikt nie chodził głodny a ponieważ wszystko było pyszne, więc pewnie tu i tam  troszeczkę nam przybyło, szczególnie tym, którzy nie spalali kalorii na parkiecie. Kończąc „Weekend z Solidarnością” wszyscy byli zgodni, czas odpoczynku był zdecydowanie za krótki. W przyszłym roku trzeba będzie zorganizować dłuższy pobyt nad polskim morzem.

Serdeczne podziękowania dla wszystkich, którzy czynnie włączyli się w jak zwykle wzorową organizację.

Do zobaczenia za rok.

Wcześniejsze wyjazdy