Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Wtorek, 25 Wrzesień 2018r.

Zwolennicy aktywnego wypoczynku już po raz 18 spotkali się w Sulęcinie by rywalizować o puchary w turnieju piłki siatkowej. Organizatorzy to jest NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. postanowili, że w tym roku drużyny rywalizowały o Puchary 100-lecia Odzyskania Niepodległości. Na turniej w Sulęcinie zjawiło się pięć  drużyn .Wprowadzona kilka lat temu zasada przyjęła się i wszystkie drużyny miały w składzie co najmniej jedną przedstawicielkę płci pięknej.

Zawody przebiegały w sportowej atmosferze, a o zwycięstwie w wielu pojedynkach decydował tay-brek.

Wyniki turnieju:

1- Posterunek Energetyczny Krzeszyce,

2- Zarząd Regionu Gorzów NSZZ Solidarność,

3- Solidarność Centrala Gorzów Wlkp.,

4- Rejon Dystrybucji Sulęcin.

5- Rejon Dystrybucji Dębno.

Sędziowie zawodów wybrali najlepszych zawodników turnieju. Wśród kobiet najlepsza okazała Małgorzata Kos z Solidarności Centrali Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp. z ,  a wśród mężczyzn Maciej Jachimowski z Posterunku Energetycznego w Krzeszycach. Wszystkie drużyny otrzymały upominki od organizatorów, a pierwsza trójka pamiątkowe puchary.

Po turnieju wszyscy uczestnicy  udali się do Nadleśnictwa w Ostrowie by w scenerii szkółki leśnej  uzupełnić płyny,  stracone kalorie oraz  powspominać wcześniejsze edycję turnieju. Jako, że pogoda w tym roku dopisała, impreza przeciągnęła się do późnego wieczora.

Organizatorom –Komisji Wydziałowej NSZZ Solidarność Rejonu Dystrybucji  Sulęcin i jej Przewodniczącemu  Tomaszowi Królowi serdeczne podziękowania za jak zwykle wzorową organizację.

Więcej zdjeć.

Wcześniejsze edycje Turnieju Solidarności.