Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Poniedziałek, 18 Czerwiec 2018r.
24.05.2018 Enea Centrum -konkursy.
Dodano: 25 Maj 2018r. 08:16

W Poznaniu kontynuowano rozmowy których celem  było uzgodnienie regulaminów konkursów i zasad ich finansowania dla Biur Obsługi Klienta i Contact Center. Krótka relacja: Strona społeczna jest w stanie akceptować treść każdego regulaminu , który będzie sprawiedliwie promował i zachęcał pracowników do większej aktywności zawodowej w zamian za korzyści finansowe, nie uzurpuje sobie prawa do uzgadniania budżetu na realizację potrzeb konkursów indywidualnych dla pracowników .Głównym problemem jest brak informacji a raczej jej nie ujawnianie przez zarządu co do kwoty jaka jest zabezpieczona na potrzeby realizacji konkursów. Jednocześnie pod znakiem zapytania dla strony społecznej jest kwestia źródła finansowania owych konkursów, a obie informacje mogą stanowić olbrzymi argument na rzecz pracowników (chociażby pominiętych w konkursach) w trakcie przyszłorocznych negocjacji płacowych.

Podsumowując , mimo braku rozstrzygnięć w rozmowach dotyczących konkursów , zarząd spółki jest zdeterminowany do ich kontynuowania.

Notatka ze spotkania.

Wcześniejsze spotkania w EC