Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Niedziela, 16 Grudzień 2018r.

Filharmonia Pomorska dołączyła do instytucji kultury wspieranych przez Eneę. Porozumienie zostało zawarte na rok, ale podczas konferencji prasowej w Filharmonii Pomorskiej obie strony zapewniały o chęci kontynuowania współpracy na dalsze lata.

Enea angażuje się w rozwój kultury na terenie swojej działalności. Bydgoszcz to kolejne miasto, po Poznaniu, Szczecinie i Zielonej Górze, w którym spółka objęła swym mecenatem ważną placówkę kulturalną. Enea trzeci rok jest mecenasem Teatru Wielkiego w Poznaniu, wspiera też filharmonię w Zielonej Górze. Jest również partnerem szeregu wydarzeń kulturalnych, jak Enea Spring Break i Enter Enea Festival. Wspiera również 15. edycję Międzynarodowego Konkursu Skrzypcowego im. Henryka Wieniawskiego.

Od lat wspieramy polską kulturę na najwyższym poziomie, w szczególności na terenie związanym z działalnością biznesową Enei. Filharmonia Pomorska, w której występują najwyższej klasy muzycy, to dla mieszkańców Bydgoszczy i regionu gwarancja wielu niezapomnianych koncertowych emocji. Chcemy wspólnie z nimi w nich uczestniczyć i wspierać te wydarzenia mówi Sławomir Krenczyk, dyrektor departamentu public relations i komunikacji w Enei.

Mirosław Jamroży, wiceprezes Enea Pomiary: Filharmonia Pomorska wraz ze swoim zespołem jest w czołówce artystycznej w Polsce. Bardzo się cieszę, że doszło do tej współpracy. Pracował na to sztab ludzi – podkreślał. Dziękował m.in. posłance na sejm Ewie Kozaneckiej, która wsparła inicjatywę. – Wierzę, że dzięki tej współpracy filharmonia będzie mogła dalej się rozwijać i realizować swoje ambitne projekty kulturalne z korzyścią dla Bydgoszczy i całego regionu – mówiła E.Kozanecka.

Sponsoring Enea