Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Sobota, 20 Styczeń 2018r.

Od początku tego roku Enea jest sponsorem tytularnym koszykarskiego Mistrza Polski – Stelmetu Enea BC Zielona Góra. Jest to kontynuacja kilkuletniego zaangażowania Enei w utytułowany klub z Zielonej Góry. Enea jest sponsorem głównym drużyny od marca 2015 r. Od tego czasu zespół nieprzerwanie wygrywa zmagania o Mistrzostwo Polski. Uczestniczy również w rozgrywkach międzynarodowych oraz zajmuje się szkoleniem młodzieży.

„ Jesteśmy bardzo dumni i zarazem szczęśliwi, że udało nam się zachęcić firmę Enea, jednego z liderów rynku energetycznego w Polsce, do jeszcze mocniejszego zaangażowania się w projekt naszego klubu koszykarskiego. Jest to otwarcie nowego etapu w dziejach klubu i ogromny sukces, że tak szacowny partner obdarzył nas zaufaniem. Biorąc pod uwagę plany rozwojowe drużyny Stelmet Enea BC Zielona Góra jest to następny kamień milowy w naszej historii– powiedział Janusz Jasiński, przewodniczący rady nadzorczej spółki Grono zarządzającej klubem Stelmet Zielona Góra.

Sponsoring Enea.