Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Poniedziałek, 18 Czerwiec 2018r.
9.12.2017 O Puchar NSZZ Solidarność w Bowlingu.
Dodano: 9 Grudzień 2017r. 16:22

Już po raz dziewiąty zwolennicy integracji i aktywnego wypoczynku spotkali się by rywalizować o Puchary Komisji Podzakładowej NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. w Bowlingu. Tegoroczna edycja turnieju odbyła się w Gorzowie Wlkp. w kompleksie sportowo-rekreacyjnym  „Słowianka”.  Zabawa była przednia, uczestnicy turnieju wkładali w swoje kulanie całą ambicje i wszystkie umiejętności by uzyskać jak najlepszy wynik. Zawodniczki i zawodnicy uzyskiwali bardzo dobre wyniki, a wielu uczestników „strajkowało”.  Rozegrano  dwie serie rzutów. O końcowej klasyfikacji  decydowała ostatnia kolejka. Zwycięzcy w poszczególnych kategoriach otrzymali pamiątkowe puchary i dyplomy od Komisji Podzakładowej NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp.

Z kronikarskiego obowiązku podajemy zwycięzców w poszczególnych kategoriach:

Najlepsze zawodniczki i zawodnicy turnieju:

Kobiety:

1.Katarzyna Cybulska -Posterunek Energetyczny Strzelce Krajeńskie -172  pkt.

2.Arleta Kopeć-Belowska- Centrala Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp.-147 pkt.

3.Anna Ciszak- Centrala Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp -104 pkt.

Mężczyźni :

1.Jarosław Soniewski- 264 pkt. Posterunek Energetyczny Strzelce Krajeńskie-264 pkt.

2.Andrzej Gonerski- Centrala Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp.-218 pkt.

3.Zenon Sobczyk – Rejon Dystrybucji Choszczno- 212 pkt.

Najlepsze wyniki na jednym torze uzyskali: Katarzyna Cybulska -106 pkt. i Jarosław Soniewski 163 pkt.- bardzo bobry wynik-(rekord turnieju należy do Adama Kulaszyńskiego -222 pkt. )

Jak widać z w/w wyników prym w tegorocznej edycji turnieju wiedli przedstawiciele PE Strzelce Krajeńskie. (BRAWO)

Kolejny turniej Solidarności przeszedł do historii, do zobaczenia za rok na jubileuszowej X edycji Naszego Turnieju. Liczymy, że patologia zawarta w preliminarzu Wspólnej Działalności Socjalnej GK Enea, czyli, zakaz dofinansowania tego typu imprez z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych, nie będzie miała już więcej miejsca

Wiecej Zdjęć z tego i wcześniejszych turniejów.

VIII Turniej Solidarności