Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Poniedziałek, 19 Kwiecień 2021r.

Zgodnie z wieloletnią tradycją zwolennicy aktywnego wypoczynku spotkali się w Sulęcinie by rywalizować o Puchar NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. w piłce siatkowej. Na tegoroczną  XVII edycję turnieju  w Sulęcinie zjawiło się sześć drużyn .Wprowadzona kilka lat temu zasada przyjęła się i wszystkie drużyny miały w składzie co najmniej jedną przedstawicielkę płci pięknej. Zawody przebiegały w sportowej atmosferze.

„Czarnym koniem” turnieju okazała się drużyna z PE Krzeszyce.

Wyniki turnieju:

1- Posterunek Energetyczny Krzeszyce.

2- Rejon Dystrybucji Sulęcin 1,

3- Zarząd Regionu Gorzów NSZZ Solidarność,

4- Rejon Dystrybucji Sulęcin 2,

5- Rejon Dystrybucji Dębno,

6-Solidarność Centrala Gorzów Wlkp.,

Sędziowie zawodów wybrali najlepszych zawodników turnieju. Wśród kobiet najlepszą okazała Julia Wierzbicka z PE Krzeszyce, a wśród mężczyzn Jacek Kaczmarek w ZR NSZZ Solidarność.

Po turnieju wszyscy uczestnicy  oraz  kibice udali się do Nadleśnictwa w Ostrowie by w scenerii szkółki leśnej  uzupełnić płyny,  stracone kalorie oraz  powspominać wcześniejsze edycję turnieju. Jako, że pogoda w tym roku dopisała, impreza przeciągnęła się do późnego wieczora.  Pierwszy raz w historii, turniej  został objęty zakazem dofinansowania z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych. NSZZ Solidarność pokrył pełne koszty związane z organizacją turnieju.

Organizatorom –Komisji Wydziałowej NSZZ Solidarność Rejonu Dystrybucji  Sulęcin i jej Przewodniczącemu  Tomaszowi Królowi serdeczne podziękowania za jak zwykle wzorową organizację.

Wiecej zdjęć z tego i wcześniejszych turniejów.

Wcześniejsze edycje turnieju