Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Czwartek, 27 Czerwiec 2019r.
15.02.2016 Zmiany w zarządach grupy Enea.
Dodano: 15 Luty 2016r. 07:38

Krzysztof Kierzkowski został powołany na stanowisko prezesa Enei Centrum. Wiceprezesem ds. obsługi klienta w tej spółce został Łukasz Pawłowski. Z kolei stanowisko prezesa Enei Oświetlenie obejmie Mariusz Kądziołka.

Nowy szef Enei Centrum, Krzysztof Kierzkowski to menedżer z bogatym doświadczeniem zawodowym wynikającym z kariery wojskowej i cywilnej. Jest absolwentem m.in. Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie i Universite Paris VI w Paryżu. W ostatnim czasie odpowiadał za rozwój rynku i sprzedaż w sektorze administracji publicznej w firmie SAS Institute. Wcześniej, przez wiele lat był oficerem Wojska Polskiego. Służył m.in. w misji sił stabilizacyjnych NATO (SFOR) w Bośni i Hercegowinie.

Powołany na prezesa Enei Oświetlenie Mariusz Kądziołka to absolwent m.in. Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technicznego w Szczecinie i Uniwersytetu Szczecińskiego. Do Grupy przychodzi ze szczecińskiego magistratu, gdzie pełnił funkcję Zastępcy Prezydenta Miasta ds. komunalnych. Na stanowisku szefa naszej spółki oświetleniowej zastąpi Piotra Koczorowskiego.

Nowy wiceprezes Enei Centrum ds. obsługi klienta, Łukasz Pawłowski, jest w naszej firmie od czterech lat. Awansował ze stanowiska dyrektora Departamentu Sprzedaży Enea S.A. Wcześniej pracował m.in. w PGNiG ( Z-ca Dyrektora ds. Klientów Kluczowych i Strategicznych, Zastępca Dyrektora Departamentu Handlu), Telekomunikacji Polskiej. ( -Key Account Manager -Dyrektor Rynku).

Alicja Rybczyńska (były Członek Zarządu ds Informatyzacji w Enea Centrum) i Piotr Koczorowski (były Prezes Enea Oświetlenie) pozostają w Grupie. Odchodzi z niej Krzysztof Dzierwa (były Prezes Enea Centrum). Nowi członkowie Zarządów obejmą swoje funkcje 15 lutego. (podobnie jak nowi członkowie zarządu Enea S.A. Maciej Franckowiak i Piotr Adamczak)

Zmiany w Enea S.A.

Zmiany w Enea Serwis