Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 26 Wrzesień 2020r.
2.06.2014 Rozmowy w BHU
Dodano: 3 Czerwiec 2014r. 12:57

Z inicjatywy strony związkowej doszło do kolejnego spotkania z Zarządem BHU. Spotkanie odbyło się w siedzibie spółki w Poznaniu. Strona związkowa przekazała oczekiwania pracowników związane z podwyższeniem wynagrodzeń w 2014 r. BHU jest jedną z nielicznych spółek Grupy Enea , która do dziś nie uzgodniła zasad polityki płacowej w 2014 r. Zarządu  BHU- Krzysztof Cembrowski i Roman Kruszyński przedstawili aktualną sytuację finansową spółki oraz prognozy wynikowe na koniec roku. Ogólnie rzecz ujmując sytuacja BHU nie jest najlepsza, ale ma się stale poprawiać. Ład korporacyjny ma pomóc spółce w wyjściu na prostą. Do propozycji podwyżek Zarząd ustosunkuje się na następnym spotkaniu, które ma się odbyć 17.06.2014 r.

Podczas spotkania rozmawiano też o:- regulaminie premiowania-który nie funkcjonuje, -braku kompleksowej obsługi klientów, -celowości zakupów nowych samochodów, rozwarstwieniu płac. Strona związkowa powtórnie poprosiła o tabelę wynagrodzeń na 2014 r. , uzgodnienie Regulaminu Organizacyjnego oraz Regulaminu Pracy.  Materiały dotyczące tych spraw mają zostać przedstawione na następnym spotkaniu.

Wcześniejsze spotkania w BHU